Vesper

woensdag 28 oktober en woensdag 25 november 2020 telkens om 19.15u

• Locatie:Sint-Niklaaskerk, het koor

Toevoegen aan Google Agenda

Het plan rijpt al jaren in een kerngroep binnen de “Vrienden van de Sint-Niklaaskerk” om aller ogen te richten op het feit dat het nog steeds onbespeelbare Cavaillé-Coll orgel en de kerk naast hun artistieke en culturele waarde allereerst een uitnodiging vormen tot gebed.

Daarom hebben we het idee opgevat om op regelmatige tijdstippen een gezongen vesper te organiseren. Vertrekpunt is voor ons de klassieke vorm: een hymne, enkele psalmen, een lezing, stilte, Magnificat, voorbeden, het Onze Vader…

Een tweede nieuw initiatief van de vzw is het organiseren van een vesperdienst. Elke laatste woensdag van de maand, om 19u15 kan je tot rust en bezinning komen bij dit avondgebed waarbij door enkele zangers een hedendaagse versie van de vespers worden voorgesteld.

Bijdrage is vrij