meer dan een kerk alleen

De vereniging Vrienden van de Sint-Niklaaskerk organiseert zelf activiteiten in de kerk, maar stelt de ruimte ook ter beschikking van geïnteresseerden die een eigen activiteit wensen te organiseren. Benieuwd naar de komende activiteiten? Ontdek ze in de kalender hieronder! Ook van enkele voorbije activiteiten vind je hieronder een (foto)verslag.

Wil je van de kerk gebruik maken om zelf een activiteit te organiseren? Lees hier meer over de voorwaarden voor gebruik, de praktische afspraken en de technische details van de  ruimtes. Klaar om uit de startblokken te schieten? Voor je verder gaat met de organisatie van de activiteit, dien je een aanvraag in bij de vereniging Vrienden van de Sint-Niklaaskerk.

aanvraag activiteit

Voorbije activiteiten in de kijker

Les petits chanteurs de Saint-Charleszondag 27 augustus om 16.30 u. (afgelopen)

Het kinderkoor Les petits chanteurs de Saint-Charles van Versailles brengt religieuze muziek van o.a. Purcell, Haendel, Fauré en Duruflé. petits chanteurs 2
meer info

Etsy Markt20 & 21 mei van 10-18 u. (afgelopen)

Etsy Markt mei 17 Een markt vol met originele en handgemaakte artikelen!
meer info

Feestelijk orgelconcert met Michael De Geestzaterdag 20 mei 2017 om 20 u. (afgelopen)

Feestelijk orgelconcert door Michael De Geest, organist-titularis van de Gentse Sint-Niklaaskerk. Hij brengt werk van de componisten Bach, Buxtehude, De Grigny, Frescobaldi en Walther. Klik hier om de sfeer van het concert nu al op te snuiven. De opbrengst van dit concert gaat integraal naar het professioneel symfonisch orkest Lumen Symphonicum o.l.v. David De Geest.
meer info

Dameskoor Makeblijde30 april 2017 16.00 - 17.00 u. (afgelopen)

MakeblijdeElke zangeres met haar unieke karakter en klankkleur wil in Makeblijde versmelten tot één stem, tot één instrument met het typische Makeblijde-geluid. Doorheen zoveel verschillende genres en stijlen, geven we elke klanktraditie haar kenmerkende eigenheid. Dameskoor Makeblijde staat onder leiding van Filip Haentjens. Dit concert is in samenwerking met KoorLink.
meer info

Concert met het Rotterdams Turks Klassieke Muziek KoorPaasmaandag 17 april 2017 - 16 u. (afgelopen)

Turks koorHet Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor onder leiding van Meric Artac heeft een rijk repertoire uit de Turkse klassieke muziek. Vooral de lichtklassieke fasilliederen worden vaak uitgevoerd. Fasilliederen brengen Turks publiek het plezier van herkenning, maar ook voor niet-Turks publiek is de muziek toegankelijk door het lichte karakter van het genre.