Activiteiten

meer dan een kerk alleen

De vereniging Vrienden van de Sint-Niklaaskerk organiseert zelf activiteiten in de kerk, maar stelt de ruimte ook ter beschikking van geïnteresseerden die een eigen activiteit wensen te organiseren. Benieuwd naar de komende activiteiten? Ontdek ze in de kalender hieronder! Ook van enkele voorbije activiteiten vind je hieronder een (foto)verslag.

Wil je van de kerk gebruik maken om zelf een activiteit te organiseren? Lees hier meer over de voorwaarden voor gebruik, de praktische afspraken en de technische details van de  ruimtes. Klaar om uit de startblokken te schieten? Voor je verder gaat met de organisatie van de activiteit, dien je een aanvraag in bij de vereniging Vrienden van de Sint-Niklaaskerk.

aanvraag activiteit

 

 

Komende activiteiten

Voorbije activiteiten in de kijker


Aodemnoëtzaterdag 12 mei om 11 u. (afgelopen)

Ademnoet28, zich nog altijd erg  jong voelende mannen uit het historische stadje Kessel verrassen met een gevarieerd repertoire van Duitse, Engelse liederen en dialectliederen. Traditioneel, modern en af en toe gewoon net een beetje anders, noem het gerust eigenwijs. Alles hoofdzakelijk a capella, vier- en zelfs vijfstemmig met krachtige, dreunende bassen, vederlichte tenoren, ontroerende solostemmen en dat allemaal onder de bezielende leiding van hun dirigent, Ron Hanssen. Meer dan een verrassing,  anders dan anders, Aodemnoët uit Kessel!
meer info

Concert kamermuziek Tatiana Samouil & Stephanie Prootzondag 6 mei, van 16.00 tot 17.00 u. (afgelopen)

Stephanie 2 (Kim Schollaert)Op 6 mei brengen topviolisteTatiana Samouil en Gentse, internationaal geroemde pianiste Stephanie Proot een kamermuziekconcert bij ons in de Sint-Niklaaskerk om 16 u. Op het programma staat de Frühlingsonate van Beethoven, 5 Melodies van Prokofiev en Sonate nr.2 van Ravel. Tatiana
meer info

Lux - KoorLinkzondag 29 april om 16 u. (afgelopen)

Een korte, krachtige titel: Lux. Licht is een element dat al sinds de oudheid intrigeert. Het ligt voor de hand dat dit symbool van liefde, leven en kracht veelvuldig aanwezig is in de koormuziek. Componisten laten het licht schijnen in al zijn facetten: religieus en werelds, liefde en afscheid, geboorte- en paaslicht.
meer info

Fire Songs - KoorLinkmaandag 4 april om 16 u. (afgelopen)

Pantarhei behaalde de tweede prijs in de internationale koorwedstrijd en Tours en wordt geprezen om zijn homogene koorklank. Panta rhei (Gr.) betekent dat alles altijd in beweging is, zoals vuur dus. Dit kamerkoor toont zich in de verscheidenheid van klankkleuren en creatieve muzikaliteit.
meer info

Orgeldagzaterdag 16 september, van 14 u. tot 19 u. (afgelopen)

Orgeldag met Ignace Michiels, Laure Dermaut en Paul De Mayer. Van barok over romantiek tot hedendaags.orgel-snk
meer info