Activiteiten

meer dan een kerk alleen

De vereniging Vrienden van de Sint-Niklaaskerk organiseert zelf activiteiten in de kerk, maar stelt de ruimte ook ter beschikking van geïnteresseerden die een eigen activiteit wensen te organiseren. Benieuwd naar de komende activiteiten? Ontdek ze in de kalender hieronder! Ook van enkele voorbije activiteiten vind je hieronder een (foto)verslag.

Wil je van de kerk gebruik maken om zelf een activiteit te organiseren? Lees hier meer over de voorwaarden voor gebruik, de praktische afspraken en de technische details van de  ruimtes. Klaar om uit de startblokken te schieten? Voor je verder gaat met de organisatie van de activiteit, dien je een aanvraag in bij de vereniging Vrienden van de Sint-Niklaaskerk.

aanvraag activiteit

 

 

Komende activiteiten


Les petits chanteurs de Saint-Charleszondag 27 augustus om 16.30 u.

Het kinderkoor Les petits chanteurs de Saint-Charles van Versailles brengt religieuze muziek van o.a. Purcell, Haendel, Fauré en Duruflé. petits chanteurs 2
meer info

Fleurs d'orangerzondag 10 september om 20 u.

Fleurs d'oranger

Drie charmante dames en één jongeman aan de piano die salonmuziek spelen met veel pit en plezier. Denk aan charlestons, foxtrots, walsjes…

De zoete stem van Maïté wordt ondersteund door de basklarinet van Lies, de akkoorden van Pieter aan de piano en de melodieën van Sophie op de dwarsfluit.

meer info

Voorbije activiteiten in de kijker


Dameskoor Makeblijde30 april 2017 16.00 - 17.00 u. (afgelopen)

MakeblijdeElke zangeres met haar unieke karakter en klankkleur wil in Makeblijde versmelten tot één stem, tot één instrument met het typische Makeblijde-geluid. Doorheen zoveel verschillende genres en stijlen, geven we elke klanktraditie haar kenmerkende eigenheid. Dameskoor Makeblijde staat onder leiding van Filip Haentjens. Dit concert is in samenwerking met KoorLink.
meer info

BoekeGentzaterdag 11/03 en zondag 12/03, 9.30 -17.30 u. (afgelopen)

Zit je graag met je neus in de boeken? Kom eens snuisteren op onze boekenmarkt! Want ook boeken dromen van een tweede leven...
meer info

BoekeGentzaterdag 11/02 en zondag 12/02, 9.30 -17.30 u. (afgelopen)

Zit je graag met je neus in de boeken? Kom eens snuisteren op onze boekenmarkt! Want ook boeken dromen van een tweede leven...
 

meer info

Concert door het koor Instemming uit Ilpendam Nederland8 oktober 20u (afgelopen)

Dit koor zingt een gevarieerd programma van mooie koormuziek uit alle tijden: zowel Gershwin als Fauré, Andriessen als Josquin Desprez.
meer info

Cavaillé-Coll orgel wordt getest8 november (afgelopen)

Het prachtige Cavaillé-Col orgel wacht al jarenlang op een restauratie. Vzw Vrienden van de Sint-Niklaaskerk zet zich hiervoor in en tracht maximale inspanningen te leveren om dit orgel opnieuw bespeelbaar te maken. Op 8 november werd het orgel op muzikaal vlak getest: een voorbode van de klanken die het orgel zal brengen na de restauratie! Enkele geïnteresseerden woonden dit moment bij en beklommen de stellingen om het orgel van dichtbij te bekijken.

Foto's:

meer info