Pianorecital Stephanie Proot

zondag 6 mei, van 16.00 tot 17.00 u.

Stephanie 2 (Kim Schollaert)Op 6 mei brengt pianiste Stephanie Proot een solorecital in haar thuisstad, bij ons in de kerk om 16 u. Op het programma staan werken van Schubert en Liszt.

Ze concerteert zowel in binnen- als buitenland op prestigieuze podia en oogstte al talloze prijzen in nationale en internationale competities. Geloofd om haar kleurrijke spel, voorspelde de ‘London Independent’ Stephanie een grote artistieke toekomst.

Stephanie begon haar pianostudies op zesjarige leeftijd aan de MAGO te Gent bij Rolande Spanoghe. Ze studeerde ondertussen af aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen bij Levente Kende. Aan de Ecole Normale Alfred Cortot (Parijs, Frankrijk) bij Ramzi Yassa studeerde ze af met unanimiteit van stemmen én felicitaties van de jury. Het jaar erop behaalde ze er ook het ‘Diplôme supérieur de concertiste’. Tenslotte volgde ze les bij Lev Natochenny in Frankfurt.
Op negenjarige leeftijd begon Stephanie succesvol deel te nemen aan nationale en internationale wedstrijden. Hieronder staan enkele van haar prijzen vermeld.
In 2009 won ze de 1ste prijs op de Stephan de Jonge Pianowedstrijd in Aalst, de 1ste prijs op de ‘Rencontre internationale de piano’ in Le Mée-sur-Seine (France); en de 6de prijs op de ‘5th Shanghai International Piano Competition’ (China). In februari 2011 won ze de 3e prijs op de ‘4e Svetislav Stancic International Piano Competition’ in Zagreb (Kroatië). In december kende een geestdriftig publiek haar de favorietenprijs toe op de ‘International Telekom Beethoven Competition Bonn’. In 2012 won ze de 1e prijs in de Neue Sterne Piano Competition (Wernigerode, Duitsland), de Massarosa Piano Competition (Massarosa, Italië), the Maria Herrero Piano Competition (Granada, Spain), The André Dumortier Piano Competition (Leuze-en-Hainaut, België). In 2013 werd ze halve finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijde voor Piano.
  Sinds 2012 vormt ze het Ensembl’Arenski met Claire (viool) en Aurore Dassesse (cello) waarbij de dames zowel in duo’s als in trio optreden. In 2017 werden zij door Klara verkozen tot Supernova wat leidde tot een Belgische tournee en de opname van hun debut-cd met trio’s van Smetana en Shostakovich.
  Stephanie bracht als solo-pianiste twee cd’s uit. De eerste bevat 4 sonates van Ludwig Van Beethoven, op de tweede vertolkt ze werk van Schubert en Liszt. Verder is ze ook actief als leerkracht aan de MAGO Gent en is ze docente aan het conservatorium van Antwerpen.

Programma:

Schubert:
  • Klavierstücke (Impromtus aus dem Nachlass) D946
    • Allegro Assai
    • Allegretto
    • Allegro
  • Impromtu opus 142 nr. 2 in As
  • Impromtu opus 142 nr. 3 in Bes
  Liszt:
  • Liebestraum
  • Hongaarse rapsodie nr. 8
Meer weten over Stephanie? Surf naar http://stephanieproot.com/.
€ 15 / reductietarief € 10: studenten, +65 en Vrienden van de Sint-Niklaaskerk

U kan kaarten reserveren door te storten op rekening nummer BE80 8900 1476 8077 met vermelding van uw naam, het aantal kaarten met soort tarief en de titel van het concert. Betaling in voorverkoop is mogelijk tot vier dagen voor het concert.

Nog vragen? Contacteer ons via info@sintniklaaskerk.be.