meer dan een kerk alleen

De vereniging Vrienden van de Sint-Niklaaskerk organiseert zelf activiteiten in de kerk, maar stelt de ruimte ook ter beschikking van geïnteresseerden die een eigen activiteit wensen te organiseren. Benieuwd naar de komende activiteiten? Ontdek ze in de kalender hieronder! Ook van enkele voorbije activiteiten vind je hieronder een (foto)verslag.

Wil je van de kerk gebruik maken om zelf een activiteit te organiseren? Lees hier meer over de voorwaarden voor gebruik, de praktische afspraken en de technische details van de  ruimtes. Klaar om uit de startblokken te schieten? Voor je verder gaat met de organisatie van de activiteit, dien je een aanvraag in bij de vereniging Vrienden van de Sint-Niklaaskerk.

aanvraag activiteit

Lux - KoorLinkzondag 29 april om 16 u.

Een korte, krachtige titel: Lux. Licht is een element dat al sinds de oudheid intrigeert. Het ligt voor de hand dat dit symbool van liefde, leven en kracht veelvuldig aanwezig is in de koormuziek. Componisten laten het licht schijnen in al zijn facetten: religieus en werelds, liefde en afscheid, geboorte- en paaslicht.
meer info

Concert kamermuziek Tatiana Samouil & Stephanie Prootzondag 6 mei, van 16.00 tot 17.00 u.

Stephanie 2 (Kim Schollaert)Op 6 mei brengen topviolisteTatiana Samouil en Gentse, internationaal geroemde pianiste Stephanie Proot een kamermuziekconcert bij ons in de Sint-Niklaaskerk om 16 u. Op het programma staat de Frühlingsonate van Beethoven, 5 Melodies van Prokofiev en Sonate nr.2 van Ravel. Tatiana
meer info

Mythen, fabels en sprookjes-KoorLinkzondag 24 juni om 16 u.

concuore1Con Cuore uit Waregem besluit de jaargang met een programma opgebouwd rond delen van Ma mère l’Oye voor koor en piano vierhandig en de prachtige Trois Chansons van Maurice Ravel. Zeer nieuwsgierig zijn we bijvoorbeeld ook naar Zaubersprüche van Heinz Kratochwil en König Ehrich van Joseph Rheinberger. Dat daar ook nog William Byrd, Gabriel Fauré en Ola Gjeilo bij horen, maakt het sprookje compleet.
meer info

Voorbije activiteiten in de kijker

Orgeldagzaterdag 16 september, van 14 u. tot 19 u. (afgelopen)

Orgeldag met Ignace Michiels, Laure Dermaut en Paul De Mayer. Van barok over romantiek tot hedendaags.orgel-snk
meer info

Fleurs d'orangerzondag 10 september om 20 u. (afgelopen)

Fleurs d'oranger

Drie charmante dames en één jongeman aan de piano die salonmuziek spelen met veel pit en plezier. Denk aan foxtrot, chanson, dansen, tango…

De zoete stem van Maïté wordt ondersteund door de basklarinet van Lies, de akkoorden van Pieter aan de piano en de melodieën van Sophie op de dwarsfluit.

meer info

Les petits chanteurs de Saint-Charleszondag 27 augustus om 16.30 u. (afgelopen)

Het kinderkoor Les petits chanteurs de Saint-Charles van Versailles brengt religieuze muziek van o.a. Purcell, Haendel, Fauré en Duruflé. petits chanteurs 2
meer info

Feestelijk orgelconcert met Michael De Geestzaterdag 20 mei 2017 om 20 u. (afgelopen)

Feestelijk orgelconcert door Michael De Geest, organist-titularis van de Gentse Sint-Niklaaskerk. Hij brengt werk van de componisten Bach, Buxtehude, De Grigny, Frescobaldi en Walther. Klik hier om de sfeer van het concert nu al op te snuiven. De opbrengst van dit concert gaat integraal naar het professioneel symfonisch orkest Lumen Symphonicum o.l.v. David De Geest.
meer info

Dameskoor Makeblijde30 april 2017 16.00 - 17.00 u. (afgelopen)

MakeblijdeElke zangeres met haar unieke karakter en klankkleur wil in Makeblijde versmelten tot één stem, tot één instrument met het typische Makeblijde-geluid. Doorheen zoveel verschillende genres en stijlen, geven we elke klanktraditie haar kenmerkende eigenheid. Dameskoor Makeblijde staat onder leiding van Filip Haentjens. Dit concert is in samenwerking met KoorLink.